Matts Rylander ny VD för Mal Proff i Sverige

I slutet av april öppnade den norska marknadsledande kedjan Mal Proff upp sin första butik i Sverige och Uppsala. Nu har Matts Rylander tillträtt som ny VD för Mal Proff i Sverige.

Matts Rylander kommer närmast från rollen som VD på Centro kakel och klinker, som är en av de marknadsledande aktörerna i Sverige inom kakel och klinker och dotterbolag till Beijer Byggmaterial. Dessförinnan var Matts försäljningschef, tillika styrelseledamot, på Fredells Byggvaruhus. Matts har också haft ledande roller inom inköp och marknad samt varit styrelseledamot i Woody Bygghandel.

– Jag har under hela min yrkeskarriär arbetat med B2B och de senaste 10 åren har jag varit verksam inom byggmaterialhandeln. Det känns mycket inspirerande att få bli en del av Mal Proff som har ett unikt koncept där man enbart vänder sig till yrkeshantverkare med fokus på måleribranschen. Vår ambition är att vi skall erbjuda ett komplett sortiment av välkända varumärken för proffsmålare, och att vi ska bli en ”one-stop-shop”, säger Matts Rylander, VD för Mal Proff i Sverige.

För Mal Proff finns det en offensiv agenda med ett stort fokus på etablering och tillväxt men också att bygga och stärka både varumärke och team. Nyligen öppnades kedjans första butik i Uppsala och nu står Västerås och Norrköping på tur.

– Det är en förmån för mig att, tillsammans med teamet, introducera konceptet Mal Proff i Sverige med ambition att vara proffsmålarens förstahandsval. Vi skall bygga ett branschkunnigt team som kan bidra till att yrkesmålaren lyckas med sitt arbete. Våra butiker skall vara naturliga samlingsplatser där man kan starta sin dag med frukost, utbyta erfarenheter och planera sina arbeten. Vi strävar efter att skapa såväl branschens bästa kund- och medarbetarupplevelse, säger Matts Rylander.

Mal Proff är en del av Mestergruppen, som är en ledande bygghandelskoncern såväl i Norge som Sverige. I Sverige finns sedan tidigare varumärkena XL-BYGG och BOLIST.

– I Norge är Mal Proff marknadsledare och har ett mycket väl fungerade koncept. Det skall vi dra nytta av i Sverige. Vi kommer också ha en tät dialog med Mestergruppen i Sverige med de starka varumärkena XL-Bygg och BOLIST. Jag ser mycket fram emot vår gemensamma resa och skapa framgång för Mal Proff, avslutar Matts Rylander.

 

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG och BOLIST. Sammantaget är vi marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med ca 275 butiker över hela landet. Bolaget har en total extern butiksomsättning på ca 11 miljarder kronor.

Kontaktpersoner:

Karin Eriksson

Pressekontakt

VD, Mestergruppen Sverige AB

karin.eriksson@mestergruppen.se

08-578 51 600

 

Henrik Abraham

Pressekontakt

Kommunikationsansvarlig

henrik.abraham@mestergruppen.se

08-578 51 674

 

Kontakta oss

Svederusgatan 1, 75450 Uppsala

Telefon: 018 430 63 20

kundservice@malproff.se

Tjänster

Följ oss på Facebook

Gilla!