Mal Proff öppnar sin femte proffsbutik i Sverige – Örebro invigd

Många av Örebros proffsmålare hade tagit sig tid att komma till invigningen där de välkomnades av det branschkunniga butiksteamet.

Under året har Mal Proff öppnat fem proffsbutiker och finns nu i Uppsala, Västerås, Norrköping, Linköping och sedan igår även i Örebro. Under 2024 fortsätter Mal Proff sin expansion med ytterligare butiker planerade.

Mal Proff är återförsäljare av färg och måleritillbehör och kedjan vänder sig enbart till yrkeshantverkare. Många av Örebros proffsmålare hade tagit sig tid att komma till invigningen där de välkomnades av det branschkunniga butiksteamet och Mal Proffs VD, Matts Rylander.

– Det är ett mycket stort nöje att få välkomna alla Örebros proffsmålare till Mal Proff. Allt vi gör utgår ifrån deras behov och vår ambition är att förenkla deras vardag och bidra till att de lyckas med sina projekt. Vi erbjuder ett av branschens största utbud av färg, måleritillbehör och spackel för yrkeshantverkaren. Vårt team har gedigen erfarenhet från branschen och tillsammans ska vi göra allt för att kunderna skall trivas hos oss, säger Matts Rylander.

Läs mer: Mal Proff öppnar sin fjärde butik i Sverige – Linköping invigd

Det var gott om kunder och leverantörer på plats under invigningen och butiksteamet som består av Anton Stengarn, butikschef, och Anna Sundström, butikssäljare, gick runt och hälsade på många välbekanta ansikten. Såväl Anton som Anna har arbetet inom färghandeln i Örebro under många år och skaffat sig en god förståelse för proffsmålarnas vardag.

– Vi är superglada att få vara en del av Mal Proffs Sverigesatsning och ta ansvar för Örebrobutiken. Både jag och Anna har jobbat många år i branschen och vi tycker det koncept som Mal Proff erbjuder är unikt. Eftersom vi enbart riktar oss till yrkeshantverkare så kan vi lägga all vår kraft på att skapa en skräddarsydd lösning för just dem, säger Anton Stengarn.

Under 2024 kommer Mal Proffs offensiva resa fortsätta och ytterligare butiker planeras.

– Vår första butik öppnade i slutet av april i år och totalt har vi öppnat fem butiker på åtta månader. Det är ett högt tempo och vi är mycket glada för hur kunderna tagit emot vårt renodlade proffskoncept. Varje dag upptäcker nya kunder oss, öppnar konto, gör sina första inköp och flyttar mer och mer av sina inköp till oss. Hittills har resultatet överträffat våra förväntningar, vilket är en tydlig signal på att vårt koncept är rätt. Vi ser mycket fram emot att fortsätta vår expansion med ambitionen att leverera branschens bästa kundupplevelse, avslutar Matts Rylander.

Mal Proff är en del av Mestergruppen, som är en ledande bygghandelskoncern såväl i Norge som Sverige. I Sverige finns sedan tidigare varumärkena XL-BYGG och BOLIST.

Mal Proff Örebro besöksadress:

Adolfsbergsvägen 4702 27 Örebro